Potrebujeme: bravčová panenka, olivový olej, soľ, korenie, bazalka, oregano, syry podľa vlastnej chuti (tavený syr v črievku, mäkký syr na postrúhanie, niva, parmezán), baby špenát, smotana na šľahanie, mlieko.
Ako na to: Panenku si umyjeme a nakrájame na medailónky, dáme do misky a pridáme - olej, korenie, bylinky, soľ a necháme chvíľku odstáť v chladničke. Potom panenku opečieme z každej strany na riadne rozohriatej panvici. Potom medailóniky uložíme na plech a panenku dáme ešte do rúry na 180 stupňov na 7 minút. Na panvicu si dáme trocha olivového oleja a orestujeme špenát. Pridáme smotanu na šľahanie, nastrúhaný mäkký syr, môžeme pridať aj parmezán alebo nivu alebo črievko taveného syra. Dochutíme omáčku bylinkami. Ak je omáčka hustá môžeme ju zriediť trochou mlieka.
Podávame so zemiakmi alebo s čímkoľvek načo máme chuť.