Potrebujeme: CESTO: 300g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 3 vajcia, 200ml mlieka, 200ml oleja, prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa TVAROHOVÁ PLNKA: Hera (250g) - necháme zmäknúť na izbovú teplotu, 1/2 kg hrudkovitého tvarohu, 150g práškového cukru, vanilínový cukor 2x, 1 lyžica rumu ŽELATINA: Zlatý klas (2 balíčky), 120g práškového cukru, 4 malé pomarančové šumienky, 1L vody.
Ako na to: *cesto* - Vajíčka vymiešame spolu s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko a olej. V osobitnej miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva, ktoré následne primiešavame do tekutej zmesi. Plech vymastíme a vysypeme múkou - cesto vylejeme a pečieme 20 minút na 180 °C. *tvarohová plnka* - Heru vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme rum a tvaroh. Na vychladnuté cesto rozotrieme tvarohovú plnku. *Želatína* - v hrnci na ohni v 500 ml vody rozpustíme šumienky a cukor. V ďalších 500 ml vody (studená voda!) rozmiešame balíčky zlatého klasu a následne pridáme do vriacej zmesi v hrnci - miešame do zhustnutia. Želatínu necháme trocha vychladnúť, následne vylejeme a rovnomerne rozotrieme.
Celý koláčik ešte necháme poriadne stuhnúť.