Potrebujeme: 2ks pečených alebo varených kuracích pŕs (môžeme použiť z "nedeľného" pečeného kurčaťa alebo z kuracieho vývaru), 2-3ks mrkvy, 1-2ks petržlenu, 1 konzerva kukurice, 200g tvrdého syra, 4 až 5PL kyslej smotany, 4 až 5PL majonézy, soľ, korenie.
Ako na to: mrkvu a petržlen si očistíme, prekrojíme na dve tri časti a dáme variť. Varíme cca 10 minút . Ak máme zeleninu uvarenú - tak skôr do polomäkka ako úplne domäkka, necháme ju vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Prsia aj syr si nakrájame na malé kocky. Všetky nakrájané suroviny aj so scedenou kukuricou si dáme do väčšej misky, pridáme kyslú smotanu a majonézu, dobre premiešame a dosolíme, dokoreníme podľa vlastnej chuti.
Odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky. Podávame s čerstvým tmavým pečivom.