Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Kuracia pečeň s hranolkami

Potrebujeme: cca 300g kuracej pečene, 1 ks väčšia cibuľa, olej, soľ, korenie, hranolky.

Ako na to: kuraciu pečeň očistíme, dobre umyjeme, nakrájame, vodu necháme odtiecť. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kúsky. Na panvici si rozohrejeme trocha oleja, kde orestujeme cibuľku. Keď má cibuľka zlatohnedú farbu postupne pridávame aj kuraciu pečeň (nedávame ju na panvicu naraz, ale viackrát po menších dávkach aby sa nezačala dusiť). Ak máme všetku pečeň orestovanú pridáme trocha vody a zakrité dusíme (cca 15 minút). Na koniec pridáme soľ a korenie.

Kuracia pečeň s hranolkami

Kuracia pečeň s hranolkami

Kuracia pečeň s hranolkami

Kuracia pečeň s hranolkami

Podávame s hranolkami, ktoré môžeme pripraviť v rúre bez oleja alebo klasicky vypražíme v oleji.

Kuracia pečeň s hranolkami