Potrebujeme: 1 balíček cestovín - špirálok, 200g šunky, 250-300g tvrdého syra, konzervu sladkej kukurice, menšiu tatársku omáčku, 3-4PL kyslej smotany, soľ, korenie.
Ako na to: cestoviny si uvaríme podľa návodu, prepláchneme studenou vodou a scedíme. Medzi tým si šunku nakrájame na rezančeky. Syr si môžeme nakrájať na tenučké rezančeky alebo nastrúhať na hrubom strúhadle.
Všetky suroviny aj so scedenou kukuricou dáme do väčšej misy, pridáme tatársku omáčku, kyslú smotanu (smotanu ak chceme, nemusíme použiť, ale šalát zjemní a zvláčni), osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti, dobre premiešame a môžeme hneď podávať. Poprípade odložiť do chladničky, ale najlepšie chutí čerstvý, skladovaním stráca trochu „šťavu“.