Zdravie


„Zdravie máš len jedno“
Zobraziť recenzie

Zdravie

Vychutnávaš si šťavnaté čučoriedky a ani len netušíš ako sú prospešné tvojmu zdraviu? Ovocie a zelenina pre naše zdravie. Pozrime sa na to, ako môžu pomôcť nášmu organizmu. Nájdeš tu aj rôzne iné zaujímavé články o zdraví. Tak si len hore vyber kategóriu a prečítaj si niečo „zdravé“. Všetky informácie na portáli www.modryweb.sk v kategórii Zdravie sú čisto informatívneho charakteru. Ich aktuálnosť a pravdivosť si vždy over so svojim lekárom.

Jahody

Jahody - "Ovocie"

Jahody vďaka jedinečnej chuti patria k najobľúbenejším druhom ovocia. S jahodami sa pripravujú vynikajúce zákusky a torty, varia sa z nich lahodné lekváre, ale najlepšie sú predsa len čerstvé. Jahoda patrí do čeľade ružovitých a pochádza z Európy. Okrem lesných jahôd je množstvo kultúrnych...

Celý článok >

Cuketa

Cuketa - "Zelenina"

Obyvateľom južných krajín môžeme len úprimne závidieť - po veľkú časť roka majú krásne slnečné počasie a na pôde im rastú také lahôdky ako cukety. Našťastie cukety si získali obľubu už aj u nás a vo vhodných klimatických podmienkach ich pestujú mnohí záhradkári. Cuketa pochádza zo...

Celý článok >

Broskyňa

Broskyňa - "Ovocie"

Je krásna na pohľad, mäkučká a zamatová na dotyk - len do nej zahryznúť. Pod hebkou šupkou sa skrýva množstvo vitamínov a účinných biologických látok. Broskyňa pochádza z Číny, dnes je však najrozšírenejšia v Stredomorí. Broskyne sa pestujú aj v iných miernych a teplých oblastiach sveta...

Celý článok >

Cibuľa

Cibuľa - "Zelenina"

Cibuľa je už tisíce rokov osvedčeným ľudovým prostriedkom proti mnohým neduhom, ťažkostiam a chorobám. Veď aj slzenie, ktoré vyvoláva pri krájaní, má liečivé účinky. Keď si uslzené oči utriete, rohovka je zbavená všetkých choroboplodných baktérií...

Celý článok >

Banán

Banán - "Ovocie"

Banán je bohatý na sacharidy, preto má schopnosť dobre zasýtiť. Zo zdravotného hľadiska najúčinnejšou látkou v banáne je draslík, ktorý v rámci látkovej premeny tvorí protiváhu sodíku. Kým sodík viaže vodu a zvyšuje krvný tlak, draslík pôsobí presne naopak...

Celý článok >

Brokolica

Brokolica - "Zelenina"

Sýtozelené hlávky brokolice sa ešte neudomácnili v každej kuchyni, ale jej obľuba veľmi rýchlo rastie. Zvyšujúca sa popularita brokolice má jednoduchú príčinu: ľahko sa pripravuje, je zdravá, dostať ju kúpiť aj v zmrazenom stave a vynikajúco chutí. Brokolica patrí do veľkej...

Celý článok >

Citrón

Citrón - "Ovocie"

Citrón má veľmi mnohoraké využitie – robí sa z neho šťava, používa sa ako korenina a ľudia, ktorí majú radi kyslé, ho dokonca jedia celý. Americký biochemici najnovšie odporúčajú rozkrojiť citrón na štyri časti a dužinu vyjesť. Prvé sústo nie je ľahké, no podnebie a jazyk...

Celý článok >