Potrebujeme: 2 baklažány, 2 červené papriky, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 2PL kyslej smotany, olej, soľ, korenie.
Ako na to: baklažány si prekrojíme na polovice, nožom poprekrajujeme, pokvapkáme olejom a dáme piecť na papieri do vyhriatej rúry na 180 - 200 stupňov. Pečieme do hneda. Keď nám baklažány vychladnú, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Papriky si nad ohňom plynového sporáka poopekáme do čierna (ak nemáme plynový sporák, tak na suchej panvici), hneď dáme do igelitového vrecka, aby sa sparili. Potom papriky ošúpeme, nakrájame na kocky a spolu s baklažánom rozsekáme na kuchynskom robote.
Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, kyslú smotanu, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti, premiešame.