Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Bezlepkové langoše

Potrebujeme: 350 g múky (promix-PK špecial - bezlepková múčna zmes na jemné pečivo), 1 vajce, 2 lyžice kyslej smotany, štipka soli, štipka sódy bikarbóny, olej. Na kvások potrebujeme: 250 ml mlieka, 1 čajová lyžička cukru, 1/2 droždia. Na oblohu : cesnak, voda, soľ, kečup, postrúhaný syr.

Bezlepkové langoše

Ako na to: kvások si pripravíme z vyššie spomenutých ingrediencií len ich rozmiešaním, pozor! Nedávame vykysnúť. Pripravený kvások pridávame k múke plus vajce, kyslá smotana, štipka soli, štipka sódy bikarbóny a vypracujeme si cesto. Na pomúčenej podložke si rozdelíme cesto na viacero malých častí a rukami tvarujeme langoše. Vytvarované langoše necháme chvíľu vykysnúť a pečieme ponorené v oleji.

Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Na oblohu si pripravíme roztlačený cesnak zmiešaný so soľou a pár kvapkami vody. Pripravenou zmesou langoše potrieme, pridáme kečup a syr.

Bezlepkové langoše

Niečo nové do kuchyne?