Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Boršč

Potrebujeme: 500g hovädzieho mäsa, 500 g bravčového mäsa (stehno), hovädzieho špikové kosti, biela kapusta, cvikla, koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zemiaky, paradajkový pretlak, bravčová masť, cibuľa, soľ, korenie, bobkový list, ocot, smotana kyslá.

Ako na to: Všetko mäso umyjeme, narežeme na kocky a dáme do studenej vody v hrnci (aj kosti), varíme cca 1,5 hodiny. Z korenín si môžeme pripraviť vrecúško - všetky koreniny zabalíme do gázy a vložíme do hrnca. Očistíme si zeleninu a nakrájame na kocky. Osolíme, možeme aj dokoreniť čiernym korením. Pridáme kapustu, varíme 15 minút. Na bravčovej masti si opražíme cibuľku a orestujeme všetkú zeleninu (okrem cvikly), dáme trošku vody a chvíľku dusíme, pridáme pretlak, dáme do hrnca. Na čistú panvicu si dáme trocha octu a orestujeme kocky cvikly, pridáme do hrnca. Varíme ešte 30 minút ( do zmäknutia všetkej zeleniny), možeme ešte dochutiť.

Boršč

Boršč

Boršč

Boršč

Podávame s kyslou smotanou.

Boršč

...

Niečo nové do kuchyne?