Potrebujeme: 500g bravčovej panenky, sušené slivky, soľ, mleté čierne korenie, olej, Na omáčku: 1dcl červeného vína, 1dcl vody, cca 100g sušených sliviek, čierne mleté korenie, 1PL medu, štipku škorice, 2-3 klinčeky, soľ, 1KL masla.
Ako na to: panenku si umyjeme, tenším a dlhším nožom urobíme v strede otvor. Do otvoru natlačíme sušené slivky. Dávame pozor, aby sme mäso neroztrhli, lebo je veľmi jemné. Koniec otvoru uzavrieme špáradlami. Panenku zvonka osolíme, okoreníme. Na panvici s rozpáleným olejom panenku prudko opečieme z každej strany. Opečené mäso dáme na pekáč, podlejeme výpekom a dáme dopiecť do rúry pri 180 stupňoch asi 45 minút. Pečieme prikryté alobalom. Ako na omáčku: nakrájané sušené slivky dáme variť do vody a vína a pridáme ostatné ingrediencie (okrem masla). Po 15 minútach slivky rozmixujeme ponorným mixérom, ale pred tým vyberieme klinčeky! Ak nám počas varenia omáčka veľmi zhustne, tak dolievame vodu.
Omáčku nakoniec dochutíme a pridáme lyžičku masla. Podávame s ryžou.