Potrebujeme: bravčovú pečeň, údeninu (šunku, karé, moravské mäso), veľkú cibuľu, oregano, majoránku, čierne korenie, soľ, olej (alebo 2PL domácej bravčovej masti).
Ako na to: Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Údeninu si nakrájame na malé kocky. V hrnci si rozpálime olej alebo masť, pridáme cibuľu, údeninu a restujeme do zlatista. Pečeň si umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Za stáleho miešania restujeme, pokým sa nám pečeň nestiahne. Potom pridáme korenie, oregano, majoránku a podlejeme cca 0,5L vody. Premiešame a pomaly pod pokrievkou dusíme 30 až 40 minút, respektíve do udusenia pečene.
Počas dusenia občas premiešame, prípadne podľa potreby dolejeme vodu. Na záver, keď je pečeň hotová, osolíme podľa chuti. Podávame s ryžou alebo zemiakovou plackou, či so zemiakovým pyré.