Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Bravčová pečeň s údeným

Potrebujeme: bravčovú pečeň, údeninu (šunku, karé, moravské mäso), veľkú cibuľu, oregano, majoránku, čierne korenie, soľ, olej (alebo 2PL domácej bravčovej masti).

Bravčová pečeň s údeným

Ako na to: Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Údeninu si nakrájame na malé kocky. V hrnci si rozpálime olej alebo masť, pridáme cibuľu, údeninu a restujeme do zlatista. Pečeň si umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Za stáleho miešania restujeme, pokým sa nám pečeň nestiahne. Potom pridáme korenie, oregano, majoránku a podlejeme cca 0,5L vody. Premiešame a pomaly pod pokrievkou dusíme 30 až 40 minút, respektíve do udusenia pečene.

Bravčová pečeň s údeným

Bravčová pečeň s údeným

Bravčová pečeň s údeným

Bravčová pečeň s údeným

Počas dusenia občas premiešame, prípadne podľa potreby dolejeme vodu. Na záver, keď je pečeň hotová, osolíme podľa chuti. Podávame s ryžou alebo zemiakovou plackou, či so zemiakovým pyré.

Bravčová pečeň s údeným