Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Potrebujeme: 600-800g bravčového karé, 1 cibuľu, 4ks kyslých zaváraných uhoriek, 1 kocka masoxu, mleté čierné korenie, vegetu, kečup, olej, 2PL polohrubej múky.

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Ako na to: cibuľu aj uhorky si nakrájame na menšie kúsky. Mäso si narežeme na rezne, okoreníme a naklepeme. Mäso prudko opražíme na panvici z oboch strán. Preložíme ho do hlbšieho pekáča. Vo výpeku si usmažíme cibuľu, potom pridáme uhorky, kečup, vegetu, masox, podlejeme troškou vody, premiešame a zmes nalejeme na rezne. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 1,5 hodiny, respektíve pokiaľ mäso úplne nezmäkne. Ak je mäso mäkké, šťavu zahustíme 2PL polohrubej múky rozmiešanej v 1dcl vody. Vlejeme do mäsa, zamiešame a dáme ešte na 5 minút do rúry.

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Podávame s ryžou. TIP: podľa chuti si do hotového mäsa môžeme primiešať natvrdo uvarené a na kocky nakrájané vajíčko.

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

...

Niečo nové do kuchyne?