Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Lahodné bravčové mäso s kukuricou: Jednoduchý recept pre celú rodinu

Potrebujeme: 500 - 700g bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), konzervu kukurice, 1 cibuľu, 5dcl vývaru (alebo 1PL vegety rozmiešanej v horúcej vode), 1dcl kečupu (alebo pretlaku), olej, soľ, čierne korenie.

Bravčové mäso s kukuricou

Ako na to: mäso si umyjeme, očistíme od mastných častí podľa vlastného uváženia, nakrájame na kocky a osolíme, okoreníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na polmesiačiky. Vo väčšej panvici s pokrievkou alebo v hrnci si rozpálime olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mäso a ďalej restujeme. Keď sa nám mäso stiahne, pridáme polovicu konzervy kukurice, podlejeme vývarom (alebo horúca voda s vegetou), premiešame, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme na miernejšom ohni cca 2 hodiny, respektíve do zmäknutia mäsa.

Bravčové mäso s kukuricou

Bravčové mäso s kukuricou

Bravčové mäso s kukuricou

Bravčové mäso s kukuricou

Počas dusenia pravidelne premiešavame a podľa potreby podlievame vodou (tak aby mäso bolo stále ponorené vo vode). Na záver, keď už je mäso mäkké, pridáme kečup alebo pretlak a ešte 10 minút dusíme. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.

Bravčové mäso s kukuricou

...

Niečo nové do kuchyne?