Španielska fazuľa, rímsky hrach, aj v takýchto názvoch nájdete cícer, najzdravšiu strukovinu na svete. Cícer obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. Cícer znižuje riziko metabolického syndrómu a cholesterolu, zlepšuje stav kostí, podporuje normálny krvný tlak a zdravé srdce, obsahuje zdraviu prospešný cholín, podporuje trávenie, pomáha udržať zdravú hmotnosť, znižuje oxidačný stres, zlepšuje stav kože. A čo je úplne super, cícer ani tepelnou úpravou nestratí veľa zo svojich zdraviu prospešných látok. Tak poďme nato, na zdravé chrumkanie.
cícer sušený, údená paprika, himalájska soľ, sušený cesnak, bylinky, chilli.
Deň vopred si namočíme cícer. Prepláchneme a uvaríme do mäkka (cca 1-1,5hod.). Scedíme a ešte horúci cícer premiešame s údenou paprikou (himalájska soľ, sušený cesnak, bylinky, chilli).
Plech si vyložíme papierom na pečenie a na neho dáme cícer. Pečieme v rúre na 170 stupňov cca hodinu (môžeme aj dlhšie). Počas pečenia cícer občas premiešame.