Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Gazdovská pečená klobása

Potrebujeme: 1700 až 2000g zemiakov, 4 klobásky na pečenie alebo grilovanie, 800 až 1000g kvasenej kapusty, soľ, provensálske korenie, olej.

Gazdovská pečená klobása

Ako na to: zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nákrájame na malé kocky. Väčší pekáč si trošku vymastíme olejom a na dno dáme všetkú kapustu. Na kapustu poukladáme klobásky. Klobásky potom zakryjeme zemiakmi, ktoré s pierkom potrieme olejom, osolíme a posypeme provensálskym korením. Zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov asi tak na cca jednu hodinu, respektíve kým sa nám neupečú zemiaky.

Gazdovská pečená klobása

Gazdovská pečená klobása

Gazdovská pečená klobása

Gazdovská pečená klobása

Posledných 15 - 20 minút pečieme odokryté, nech sa nám zemiaky trošku pripečú, môžeme podávať.

Gazdovská pečená klobása

...

Niečo nové do kuchyne?