Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Griláž

Potrebujeme: 250g kryštálového cukru, 250g vlašské orechy, 250g stužený tuk - palmarin alebo hera, 1 salko, tortové oplátku, čokoláda na varenie.

Griláž

Ako na to: Pripravíme si orechy - polovicu pomelieme a polovicu nasekáme nožom na malé kúsky. Roztopíme si stužený tuk v samostatnom hrnci. V ďalšom hrnci si cukor prepražíme na karamel (za stáleho miešania), pridáme orechy. Stiahneme z ohňa a pridáme roztopený tuk a salko, hmotu dobre premiešame a dáme naspäť na oheň, kým nezhustne. Zmes natierame na oplátky, snažíme sa pracovať rýchlo pretože chladná zmes sa nám bude natierať ťažko. Naplnené oplátky zaťažíme. Nakrájame na kúsky a namáčame v roztopenej čokoláde.

Griláž

Griláž

Griláž

Griláž

Necháme stuhnúť.

Griláž

...

Niečo nové do kuchyne?