Potrebujeme: 400-500g hovädzieho mäsa (zo stehna), 2-3dcl červeného vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, petržlenovú vňať (sušenú alebo čerstvú nasekanú najemno), olej, hladkú múku, kečup, soľ, vegetu, čierne korenie, tymián, tekuté korenie Klasik.
Ako na to: mäso si nakrájame na menšie rezne, osolíme, okoreníme a naklepeme. Obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na panvici. Mäso z panvice odložíme a vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom podlejeme vínom, pridáme všetky ingrediencie, môžeme pridať 1,5dcl vody a chvíľu – 7 až 10 min. povaríme. Mäso si naukladáme na pekáč alebo zapekaciu misu, zalejeme omáčkou, zakryjeme a pečieme cca 1,5 až 2 hod. respektíve do zmäknutia mäsa v rúre pri 200 stupňoch.
Podávame s ryžou alebo tarhoňou.