Potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajíčka, 1 vanilínový cukor, 1 kypriaci prášok, kompót alebo čerstvé ovocie (višne, marhule, ríbezle ...), stužený tuk, hrubá múka.
Ako na to: vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridávame olej a mlieko. Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k tekutej zmesi. Pre všetky gazdinky, ktorým sa nechce umývať mixér - všetky ingredience spolu riadne premiešame s metličkami - viď náš recept. Zmes vylejeme na plech vymastený stuženým tukom a vysypaný hrubou múkou. Navrch poukladáme ovocie podľa vlastného výberu. Pečieme na 180°C cca. 20 minút - koláčik je hotový, keď sa kraje začnú oddeľovať od plechu.
Po vychladnutí môžeme bublaninu jemne poprášiť práškovým cukrom.