Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Hrnčeková bublanina

Potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajíčka, 1 vanilínový cukor, 1 kypriaci prášok, kompót alebo čerstvé ovocie (višne, marhule, ríbezle ...), stužený tuk, hrubá múka.

Ako na to: vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridávame olej a mlieko. Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k tekutej zmesi. Pre všetky gazdinky, ktorým sa nechce umývať mixér - všetky ingredience spolu riadne premiešame s metličkami - viď náš recept. Zmes vylejeme na plech vymastený stuženým tukom a vysypaný hrubou múkou. Navrch poukladáme ovocie podľa vlastného výberu. Pečieme na 180°C cca. 20 minút - koláčik je hotový, keď sa kraje začnú oddeľovať od plechu.

Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina

Po vychladnutí môžeme bublaninu jemne poprášiť práškovým cukrom.

Hrnčeková bublanina

...

Niečo nové do kuchyne?