Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Kapor na víne

Potrebujeme: kúsky kapra, 2 cibule, 1-1,5dcl bieleho vína, soľ, čierne korenie, trošku olivového oleja.

Kapor na víne

Ako na to: kapra si umyjeme, osušíme a dobre nasolíme a nakoreníme. Cibule si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky a cibuľu tiež osolíme. Zapekaciu misu si vystelieme alobalom. Na spodok na alobal nasypeme polku cibule, na ňu uložíme kúsky kapra a druhú časť cibule nasypeme na kapra. Kapra prekvapkáme olivovým olejom a podlejeme vínom. Alobal dobre uzavrieme.

Kapor na víne

Kapor na víne

Kapor na víne

Kapor na víne

Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme 30 - 40 minút. Kapra môžeme podávať s pečenými zemiakmi, zemiakovym piré alebo s čerstvým pečivom.

Kapor na víne

...

Niečo nové do kuchyne?