Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Kuracia pečeň so slaninou

Potrebujeme: 500g kuracej pečene, 120g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, 2dcl horúcej vody s 1KL vegety, 1KL koriandru (sušeného), soľ, korenie, trochu olivového oleja.

Kuracia pečeň so slaninou

Ako na to: pečeň si očistíme, pokrájame a dobre prepláchneme. Slaninu nakrájame na rezance, cibuľu si očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Na panvici s pokrievkou alebo v hrnci si rozpálime trošku oleja a cibuľu aj so slaninou urestujeme do sklovita, asi tak 7 až 10 minút. Potom pridáme pečeň a ďalej restujeme za stáleho miešania, kým sa nám pečeň nestiahne.

Kuracia pečeň so slaninou

Kuracia pečeň so slaninou

Kuracia pečeň so slaninou

Keď už máme pečeň stiahnutú, podlejeme ju vodou s vegetou, pridáme koriander a korenie. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a pomaly za občasného miešania dusíme cca 30 minút, respektíve do zmäknutia pečene. Ak treba, podlejeme vodou. Až na záver dosolíme podľa vlastnej chuti. Podávame so zemiakovým pyré alebo s ryžou.

Kuracia pečeň so slaninou

...

Niečo nové do kuchyne?