Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

Potrebujeme: kuracie prsia (2 kusy), slaninka, fenikel, mrkva, petržlen, zeler, jarná cibuľka, paradajka, olivový olej, soľ, čierne korenie, korenie na mäsko podľa vlastného výberu, kuskus (alebo iná príloha).

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

Ako na to: mäsko si pokrájame na kúsky - medailóniky , v miske zalejeme olivovým olejom, pridáme korenie a necháme hodinu marinovať. Očistenú zeleninku a slaninku si pokrájame na malé kúsky. V panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom postupne opečieme všetky kúsky mäska z oboch strán. Opečené mäsko vyberieme a orestujeme nakrájanú slaninku, neskôr pridáme zeleninku a taktiež chvíľku opečieme. Osolime a okoreníme. Zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme aj mäsko a necháme cca.15 minút dusiť.

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

Odstavíme a podávame s kuskusom, ryžou alebo inou prílohou podľa vlastnej chuti.

Kuracie medailóniky s feniklom a zeleninou

...

Niečo nové do kuchyne?