Potrebujeme: 1kg kuracích pŕs, 1 pór, misku zaváraných marhúľ, 1 smotanu na varenie, 1 chilli papričku, soľ, korenie, 1KL sladkej mletej papriky, citrón, olej.
Ako na to: kuracie prsia si očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie kocky. Marhule si tiež nakrájame na kocky, pór na tenké kolieska. Na dvoch panviciach si rozohrejeme olej, na jednej restujeme prsia, na druhej pór s chilli papričkou, premiešavame. Prsia si osolíme, okoreníme a ďalej restujeme. Keď máme pór urestovaný, zalejeme ho smotanou a minútku – dve podusíme. S takto pripraveným pórom zalejeme prsia (ak je mäso pekne stiahnuté), pridáme mletú papriku a pod pokrievkou pomaly dusíme cca 10 minút. Potom pridáme marhule aj s troškou šťavy, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme do úplného zmäknutia mäsa.
Môžeme podávať s ryžou, s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.