Potrebujeme: 500g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 2 čerstvé papriky, 1.5dcl bieleho vína, 1.5dcl kečupu, soľ, korenie, trochu oleja.
Ako na to: prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Osolíme ich a okoreníme, premiešame. Cibuľu si nakrájame na pól mesiačiky, papriky na rezančeky. V hrnci alebo panvici s pokrievkou si rozpálime olej, pridáme cibuľu s paprikou a restujeme do sklovita. Potom pridáme prsia a ďalej restujeme za stáleho miešania kým sa nám nestiahnu. Ak máme prsia poopekané a stiahnuté, podlejeme ich vínom. Zakryjeme pokrievkou a pomaly dusíme cca 20-25 minút. Občas premiešame, ak treba podlejeme troškou vody. Na záver pridáme kečup, premiešame a ešte 5 minút podusíme a ešte podľa vlastnej chuti dosolíme.
Môžeme podávať s ryžou alebo pečenými zemiakmi.