Potrebujeme: 700 – 800g kuracích pŕs, 200 – 250g prerastenej slaninky, 1 konzerva šampiňónov, 1 väčšia cibuľa, 1PL horčice, 4PL kečupu, 1PL vegety, soľ, korenie.
Ako na to: prsia si očistíme, umyjeme, nakrájame na malá kocky a osolíme, okoreníme. Cibuľu si nakrájame nadrobno, slaninu na tenké pásiky. Do hrnca alebo väčšej panvice s pokrievkou dáme cibuľu so slaninou a restujeme do sklovita (olej nemusíme použiť, slaninka si pustí tuk). Potom pridáme kuracie prsia a ďalej restujeme cca 5 – 7 minút, pokým sa nám mäso nestiahne. Premiešavame. Keď máme mäsko stiahnuté, pridáme šampiňóny, horčicu, vegetu, podlejeme 0,5L vodou, premiešame a pod pokrievkou pomaly dusíme cca 20 – 25 minút. Občas premiešame. Keď už je mäso mäkké, pridáme kečup, premiešame a ešte 5 minút podusíme.
Môžeme podávať s ryžou alebo s čímkoľvek načo máme chuť.