V dnešnej uponáhľanej dobe naozaj nemáme veľa času stáť pri šporáku. A priznajme si, po náročnom dni veľa krát ani chuť. Môžeme ti sľúbiť, že náš recept je jednoduchý, časovo nenáročný a navyše aj zdravý. A jeden bonus na záver, na jeho prípravu použiješ minimum riadu, stačí ti jedna dobrá panvica.
Kuracie prsia, cuketa, zeler, olivový olej, soľ, korenie, tymián, jarná cibuľka.
Očistený zeler a cuketu si nakrájame na malé tenké plátky. Na olivovom oleji orestujeme jarnú cibuľku a pridáme zeler s cuketou, opečieme, osolíme a okoreníme, môžeme použiť aj tymián. Keď zeleninka bude mäkká odstavíme. Umyté kuracie prsia si nakrájame na kúsky - osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a orestujeme na kvapke olivového oleja, môžeme aj ugrilovať na grile.
Môžeme podávať. Kombinácia kuracieho mäsa a zeleniny je naozaj zdravá (kuracie mäso – málo tuku, veľa živočíšnych bielkovín, zelenina – vitamíny, minerály a takmer žiadne kalórie), ale aj veľmi vhodná pri redukcii hmotnosti. 100g pečených kuracích pŕs má cca 160 kalórií.