Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Kuracie stehná na víne

Potrebujeme: 600-800g vykostených kuracích stehien, 100g na malé kúsky nakrájanú slaninu, 1 väčšiu cibuľu, 3dcl červeného vína, sójovú omáčku, kečup, 1 malú kocku zeleninového bujónu, soľ, korenie, 1PL domácej bravčovej masti alebo olej.

Kuracie stehná na víne

Ako na to: mäso si umyjeme, zbavíme nežiadúcich častí a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme ho, okoreníme, polejeme sójovou omáčkou a premiešame. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Na väčšej panvici s pokrievkou alebo v hrnci si rozpálime masť alebo olej a slaninu spolu cibuľou restujeme do sklovita. Pridáme mäso a ďalej restujeme, kým sa nám mäso nestiahne. Keď máme mäso stiahnuté podlejeme vínom, pridáme 2dcl vody a bujón. Dusíme pod pokrievkou cca 30 minút, respektíve do uvarenia mäsa. Občas premieša. Keď je mäso hotové pridáme kečup a ešte 5 minút podusíme.

Kuracie stehná na víne

Kuracie stehná na víne

Kuracie stehná na víne

Kuracie stehná na víne

Podávame s ryžou, alebo s čímkoľvek, načo máme chuť.

Kuracie stehná na víne

...

Niečo nové do kuchyne?