Fitness


„Šport a zdravý životný štýl“

Kuraco-zeleninový bulgur

BULGUR je spracovaná, predvarená a podrvená pšenica. Hodí sa do zeleninových a mäsových jedál, do plniek, fašírok, aj ako príloha. Bulgur mnoho ľudí nepozná, ale je to mimoriadne zdravá potravina. I keď chuť je odlišná, mohli by sme ho prirovnať k ryži. Príprava Bulguru je jednoduchá a rýchla.

Potrebujeme

Pšeničný BULGUR (1 šálku), olej, soľ, čierne mleté korenie, 1 cibuľu, 2 mrkvy, hrsť mrazeného hrášku, 1 kocku zeleninového bujónu, 1 konzervu sladkej kukurice, 1 pečené alebo grilované kuracie prso (môžeme použiť z "nedeľného" pečeného kurčaťa).

Kuraco-zeleninový bulgur

Ako na to

Pšeničný BULGUR si uvaríme podľa návodu: BULGUR varíme v pomere 1:2 – bulguru:vody. Zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ a olej, 1 kocku bujónu. Povaríme 5 minút a 20 minút necháme dôjsť pod pokrievkou, občas premiešame. Cibuľu a mrkvu si nakrájame na malé kúsky. Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme hrášok, mrkvu, soľ, korenie, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Kuracie mäso si nakrájame na tenké pásiky. V miske zmiešame BULGUR, mäso, podusenú zeleninu a kukuricu (množstvo kukurice si dáme podľa vlastnej chuti).

Kuraco-zeleninový bulgur

Kuraco-zeleninový bulgur

Kuraco-zeleninový bulgur

Kuraco-zeleninový bulgur

Môžeme podávať. Na záver ešte zopár faktov: bulgur obsahuje veľa zdraviu prospešných látok ako fosfor, železo, horčík, selén, vitamín A, je tiež bohatým zdrojom vlákniny a má veľmi malý obsah tuku. Takže ideálny pre tých, ktorí bojujú s nadbytočnými kilogramami. 100g uvareného bulguru ma 83 kalórií.

Kuraco-zeleninový bulgur

...

Už vieš čo ťa dostane do formy?