Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Kurča na slanine a víne

Potrebujeme: kúsky kurčaťa (horné stehná, prsia, atď...), prerastenú slaninu, 2 cibule, 2dcl bieleho vína, soľ, korenie, zmes byliniek a korenín podľa vlastnej chuti.

Kurča na slanine a víne

Ako na to: kuracie kúsky si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na polmesiačiky, slaninu si nakrájame na hrubšie plátky. Na spodok pekáča rozložíme cibuľu a na cibuľu poukladáme plátky slaniny. Na slaninu poukladáme kúsky kurčaťa, podlejeme vínom a kurča posypeme zmesou byliniek a korenín. Zakryté dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 60 – 70 minút, respektíve do upečenia mäsa. Posledných 20 minút pečieme odokryté, aby sa nám kurča trošku pripieklo.

Kurča na slanine a víne

Kurča na slanine a víne

Kurča na slanine a víne

Môžeme podávať s ryžou, zemiakovým pyré, čí s pečenými zemiakmi a zeleninou alebo kompótom podľa vlastnej chuti.

Kurča na slanine a víne

...

Niečo nové do kuchyne?