Potrebujeme: 2 podkovičky lososa, 1ks limetky, väčšia hrsť miešaného šalátu (napr. rukola, poľný šalát, ľadový šalát), 1-2ks paradajky, olivový olej, soľ (najlepšie morská, hrubozrnná), čerstvé bylinky podľa vlastného výberu ( náš recept rozmarín a bazalka).
Ako na to: podkovičky z lososa riadne umyjeme a osušíme. Po osušení lososa jemne vmasírujeme soľ zo všetkých strán. Necháme pár minút odpočívať. Limetku taktiež umyjeme a osušíme a pokrájame na kolieska – potrebujeme cca 4 kusy. Na pripraveného a nasoleného lososa poukladáme limetky – najlepšie na každú stranu. Na panvici si pripravíme olivový olej, ktorý riadne rozohrejeme. Lososa dáme na rozohriaty olej, do oleja môžeme pridať aj trocha čerstvého rozmarínu (cca jednu vetvičku) – ten trocha prevonia olej, taktiež lososa a zvýrazní jeho chuť. Po pár minútkach obratíme podkovičku z lososa na druhú stranu – do lososa nepicháme vidličkou aby sme zachovali šťavnatosť. Z oboch strán pečieme cca 4 – 5 minút. Pripravíme si ľahký šalát ako prílohu – zmes šalátov opláchneme a necháme odkvapkať. Paradajky si nakrájame na menšie kúsky ( + môžeme pridať akúkoľvek zeleninku podľa vlastného výberu. ) Zmes šalátov, paradajky a zeleninu zmiešame, pridáme pár kvapiek olivového oleja a soľ. Taktiež môžeme pridať aj čerstvé byliny – napr. nasekanú bazalku. Šalát premiešame a môžeme pridať aj malú štipku hnedého cukru. Servírujeme na tanier + môžeme pokvapkať šťavou z limetky.