Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Maková torta bez múky: Chutná a bezlepková klasika, po ktorej si prsty oblížete

Potrebujeme: Na korpus: 12 žĺtkov, 280g práškového cukru, 280g mletého maku, sneh zo 14 bielkov, múku na vysypanie formy. Na krém: 2 X 250g masla, 1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka, 0,4dcl rumu, 200g práškového cukru, 2 žĺtky, 3dcl mlieka, 200g maku.

Maková torta bez múky

Ako na to: ako na korpus: žĺtky vyšľaháme s cukrom a makom, pridáme sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy na torty. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 60 minút.

Maková torta bez múky

Maková torta bez múky

Ako na krém: maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom. Zvlášť vymiešame maslo s rumom, práškovým cukrom a žĺtkami. Mak si uvaríme s mliekom (varíme cca 10 minút a môžeme použiť aj pomletý mak), necháme vychladnúť. Všetko spolu zmiešame. Korpus prekrojíme na tri časti, naplníme krémom a aj povrch torty potrieme krémom. Môžeme dozdobyť podľa vlastnej fantázie.

Maková torta bez múky

Maková torta bez múky

Maková torta bez múky

Maková torta bez múky

Dáme na hodinku dve stuhnúť do chladničky.

Maková torta bez múky

...

Niečo nové do kuchyne?