Potrebujeme: Na korpus: 12 žĺtkov, 280g práškového cukru, 280g mletého maku, sneh zo 14 bielkov, múku na vysypanie formy. Na krém: 2 X 250g masla, 1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka, 0,4dcl rumu, 200g práškového cukru, 2 žĺtky, 3dcl mlieka, 200g maku.
Ako na to: ako na korpus: žĺtky vyšľaháme s cukrom a makom, pridáme sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy na torty. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 60 minút.
Ako na krém: maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom. Zvlášť vymiešame maslo s rumom, práškovým cukrom a žĺtkami. Mak si uvaríme s mliekom (varíme cca 10 minút a môžeme použiť aj pomletý mak), necháme vychladnúť. Všetko spolu zmiešame. Korpus prekrojíme na tri časti, naplníme krémom a aj povrch torty potrieme krémom. Môžeme dozdobyť podľa vlastnej fantázie.
Dáme na hodinku dve stuhnúť do chladničky.