Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Parené buchty

Potrebujeme: 500g polohrubej múky, 1ks droždia, 400ml mlieka, 30g kryštálového cukru, štipku soli, 250g slivkového lekváru, práškový cukor, kakao, maslo.

Parené buchty

Ako na to: vo väčšej miske si z teplého mlieka, kryštálového cukru a droždia urobíme kvások (necháme 10 minút kysnúť). Potom do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť - tak 30 minút. Na pomúčenej doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 1cm. Pokrájame na štvorce ( cca 10x10cm), dáme na ne lyžičku lekváru, zabalíme a vytvarujeme buchty. Necháme ich prikryté ešte chvíľu nakysnúť.

Parené buchty

Parené buchty

Parené buchty

Parené buchty

Buchty paríme tak 10-15 minút. Keď sú hotové polejeme ich roztopeným maslom a posypeme kakaom zmiešaným s práškovým cukrom. TIP: Namiesto lekváru môžeme použiť nutelu alebo ochutený tvaroh.

Parené buchty

Niečo nové do kuchyne?