Ak už si aktívny športovec, alebo športuješ len sporadicky, či momentálne zhadzuješ nejaké to kilečko, pre vás aj pre nás všetkých ideálne mäsko na obed je kuracie. Už x krát si počul, či čítal o kuracinke, a áno je pravda, že patrí medzi najzdravšie mäsá. Kuracie mäso obsahuje málo tuku a je bohatým zdrojom živočíšnych bielkovín. Upečme si jedno kuriatko.
1 kurča bez drobkov, zmes čerstvých byliniek (rozmarín, tymián, bazalka, mäta, alebo aké máme), sladkú chilli omáčku, sójovú omáčku, olivový olej, soľ, čierne korenie.
Rúru si dáme zohriať na 220 stupňov. Kura si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme - aj zvnútra. Dáme na pekáč, podlejeme cca 1,5dcl vodou, pridáme jednu vetvičku rozmarínu a dáme nezakryté piecť do vyhriatej rúry. Medzi tým si umyjeme bylinky, dobre osušíme a nasekáme nadrobno (len lístky, stonky nie). Do misky dáme olivový olej, chilli omáčku a sójovú omáčku (s každého cca 0,5dcl), pridáme nasekané bylinky a premiešame. Kura vyberieme z rúry a potrieme ho bylinkovou omáčkou - použijeme polovicu omáčky. Kura pečieme asi tak 1,5 hodiny (v teplovzdušnej rúre program bez ventilátora), v strede pečenia kura otočíme a potrieme druhou polovicou omáčky.
Kurča podávame s čímkoľvek, načo máme chuť, ideálne s ryžou. Ale ak sme vo fáze redukcie hmotnosti, ako príloha je vhodná zelenina, napríklad ľadový šalát, ten je nízko kalorický – 76g šalátu má len 10 kalórií. 100g pečeného kurčaťa má cca 150 kalórií.