Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Pečené zemiaky s klobásou: Jednoduchá a sýta pochúťka na každý deň

Potrebujeme: 5-6 väčších zemiakov, 1 väčšiu cibuľu, 150g klobásky, 1 papriku, 3 vajíčka, 200g tvrdého syru, 1 smotanu na varenie, soľ, korenie a iné koreniny podľa chuti, trochu oleja.

Pečené zemiaky s klobáskou

Ako na to: zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Klobásku si nakrájame na kolieska, cibuľu na mesiačiky a papriku na rezančeky. Syr si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zemiaky, klobásku, cibuľu a papriku vysypeme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme a dochutíme podľa vlastnej chuti, prekvapkáme troškou oleja, najlepšie olivovým. Dobre premiešame, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20 minút. Po dvadsiatich minútach misu vyberieme a zemiaky premiešame. Dáme znovu piecť na 20 minút. Medzitým si zmiešame vajíčka s celou smotanou, dobre premiešame a osolíme.

Pečené zemiaky s klobáskou

Pečené zemiaky s klobáskou

Pečené zemiaky s klobáskou

Pečené zemiaky s klobáskou

Po dvadsiatich minútach opäť misu vyberieme a zemiaky premiešame. Zalejeme ich pripravenou smotanou s vajíčkami, posypeme nastrúhaným syrom a už bez alobalu dáme ešte dopiecť na 20 minút. Podávame so zaváranými uhorkami alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Pečené zemiaky s klobáskou

...

Niečo nové do kuchyne?