Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Pečený baklažán

Potrebujeme: baklažán, paradajky, mozzarella, anglická slaninka (alebo obloha podľa vlastného výberu), olivový olej, soľ, korenie, príloha - napr. šalátový mix.

Ako na to: Umytý a osušený baklažán nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Baklažánové kolieska môžeme pokvapkať olivovým olejom a jemne osolíme. Na baklažán postupne ukladáme kúsky anglickej slaninky, paradajok a mozzarelly. Nakoniec môžeme jemne okoreniť napr. pizza korením. Pečieme pri 180° C cca 15 minút.

Pečený baklažán

Pečený baklažán

Pečený baklažán

Pečený baklažán

Podávame s ľahkým šalátikom - šalátový mix premiešame s olivovým olejom a soľou.

Pečený baklažán

Niečo nové do kuchyne?