Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Penne s tuniakom a bazalkou

Potrebujeme: 1 balík cestovín, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, olivy, tuniak (2-3 menšie konzervy, nie drvený), 1 menšiu konzervu pretlaku alebo 2 paradajky, čerstvú bazalku, soľ, štipku cukru, korenie.

Ako na to: očistíme si cesnak, olivy si nakrájame na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme trocha olivového oleja, prelisovaný cesnak jemne orestujeme, pridáme olivy a taktiež chvíľku restujeme. Potom pridávame tuniaka. Ak je tuniak trocha orestovaný pridáme pretlak alebo ošúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Pár minút prehrejeme a ak je omáčka hustá, prilejeme trocha vody, taktiež necháme aspoň 1-2 minútky prevrieť, ochutíme soľou, cukrom a korením. Cestoviny varíme podľa návodu. Do uvarených cestovín môžeme primiešať trocha olivového oleja.

Penne s tuniakom a bazalkou

Penne s tuniakom a bazalkou

Penne s tuniakom a bazalkou

Penne s tuniakom a bazalkou

Servírujeme ozdobené bazalkou.

Penne s tuniakom a bazalkou

Niečo nové do kuchyne?