Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Pizza z nekysnutého cesta (bez vajec)

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 130 ml vody, 2 lyžice olivového oleja, 1 kávová lyžička soli, paradajkový základ, obloha, korenie.

Ako na to: múku, soľ, olej a vodu vymiešame. Plech vymastíme olejom a cesto roztiahneme do požadovaného tvaru a hrúbky. Potrieme pár kvapkami oleja a paradajkovým základom (pretlak/pasírované paradajky/paradajkové kúsky + cesnak + soľ+ korenie). Pizzu obložíme podľa vlastnej chuti (salama, šunka, syr, olivy, paradajky,..). Posypeme korením (oregano, pizza korenie, bazalka,...) a pečieme na 220 stupňoch cca 15-20 minút.

Pizza z nekysnutého cesta

Pizza z nekysnutého cesta

Pizza z nekysnutého cesta

Už len nakrájať a môžeme podávať. Toto je pomerne jednoduchý a rýchly recept na pizzu, ktorý si môžeme urobiť kedykoľvek a použiť ako oblohu čokoľvek, čo nájdeme v chladničke.

Pizza z nekysnutého cesta

Niečo nové do kuchyne?