Fitness


„Šport a zdravý životný štýl“

Pizza z ovsených vločiek

Existuje pizza bez výčitiek? Určite áno, a to keď klasické cesto z múky, nahradíte ovsenými vločkami. Ovsené vločky sa radia k celozrnným výrobkom a vznikajú rozdrvením ovsených zŕn. Pomáhajú proti zápche, sršia antioxidantami, znižujú cholesterol a hlavne obsahujú veľa vlákniny, takže pri konzumácii tejto pizze naozaj nemusíte mať žiadne výčitky.

Potrebujeme

Ovsené vločky, biely jogurt, vajce, korenie podľa vlastného výberu (pizza korenie, bazalka, oregano), soľ, korenie, paradajkový základ, obloha podľa chuti (šunka, syr, šampiňóny, paradajka, olivy,...).

Ako na to

50g ovsených vločiek zmiešame s 50g bieleho jogurtu (1 pizza) a chvíľku necháme zmäknúť a napučať. K zmesi pridáme vajce, soľ a korenie. Na plech vystlaný papierom na pečenie zmes roztiahneme do požadovaného tvaru. Dáme piecť na 10-15 minút pri 200 °C. Vyberieme z rúry, natrieme paradajkovým základom (pasírované paradajky alebo pretlak zmiešame s roztlačeným cesnakom, olivovým olejom, soľou a korením). Pizzu si obložíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.

Pizza z ovsených vločiek

Pizza z ovsených vločiek

Pizza z ovsených vločiek

Pizza z ovsených vločiek

Pečieme ďalších 10 minút. Treba úprimne povedať, že klasickej pizze sa toto nevyrovná – teda ak si milovník pizze a talianskej kuchyne. Ale je to jednoduchá, chutná a hlavne zdravšia alternatíva. Určite sa nájdu aj taký, čo po tejto sa na klasickú pizzu ani nepozrú :).

Pizza z ovsených vločiek