Potrebujeme: 1kg bravčové karé, šampiňóny - 500g, cibuľa, olej, soľ, korenie, provensalske bylinky, 500g hrášok, pár lístkov mäty, vývar, smotana na šľahanie.
Ako na to: bravčové karé umyjeme, nakrájame na cca. 1 cm hrubé kúsky a vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici si rozohrejeme olej, kde mäso orestujeme z každej strany. Orestované kúsky mäsa vyberieme na tanier. Vo výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a mäso, zalejeme vývarom a necháme dusiť cca. 15 minút. Hrášok dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme polovicu čajovej lyžičky soli, pár lístkov mäty a varíme 20 minút. Ak je hrášok mäkký, zlejeme vodu, vyberieme lístky mäty, pridáme trocha smotany na šľahanie a vymixujeme.