Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Pudingoš

Potrebujeme: Na plnku - 300ml studeného mlieka, 4PL kakaa, 1 čokoládový puding, 150g krupicového cukru, 150g zmäknutého masla, Na cesto - 450g hladkej múky, 80g práškového cukru, 3PL zmäknutého masla, 200ml vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 2 bielky, štipku soli, Na potretie – 50g roztopeného masla.

Pudingoš

Ako na to: v hrnci si v studenom mlieku rozmiešame preosiate kakao, pudingový prášok a krupicový cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu a uvaríme hustý puding. Necháme trochu vychladnúť a postupne pridáme zmäknuté maslo. Necháme ho rozpustiť, dôkladne premiešame. Odložíme do chladničky. Kým plnka chladne, pripravíme si cesto. V miske si zmiešame múku, práškový cukor, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a rozdrobené droždie (kvások netreba pripraviť samostatne). Pridáme sneh z 2 bielkov vyšľahaných so štipkou soli. Cesto miesime, až kým sa nezačne oddeľovať od stien misky. Ak je príliš tuhé, môžeme ho zriediť trochou vlažného mlieka, ktoré pridávame po lyžičkách. Cesto netreba nechať kysnúť. Cesto si položíme na pomúčenú dosku a ešte trochu rukami premiesime, rozdelíme na 4 rovnaké časti a rozvaľkáme na asi 0,5cm hrubé obdĺžniky. Každú časť cesta potrieme 3-4 lyžicami čokoládového pudingu – nie úplne po okraj a cesto zrolujeme. Dve zrolované cestá na jednom konci spojíme a prepletieme. Vzniknú nám 2 rovnaké záviny, ktoré opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme roztopeným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút do zlatohneda.

Pudingoš

Pudingoš

Pudingoš

Pudingoš

Ihneď po upečení potrieme zvyšným roztopeným maslom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pudingoš

...

Niečo nové do kuchyne?