Fitness


„Šport a zdravý životný štýl“

Rajčina na panvici s vajíčkom

Rajčiny alebo ak chcete paradajky obsahujú veľa vitamínov a minerálov. Tu sú len niektoré, zdraviu prospešné účinky rajčín na náš organizmus – posilňujú srdce, zlepšujú trávenie, pôsobia preventívne proti rakovine a vysokému krvnému tlaku, pomáhajú udržiavať zdravé zuby, kosti, vlasy, pokožku a aj oči. Vajcia sú bohatým zdrojom bielkovín a viacerých esenciálnych živín. Voľakedy boli vajcia zatracované, ale dnes, aj na základe nových skúmaní, vajcia patria ku kvalitnej strave a prispievajú k lepšiemu pocitu nasýtenia po jedle, čím môžu pomôcť s reguláciou telesnej hmotnosti. Spojme tieto dve suroviny a vznikne nám chutné, výživné jedlo.

Potrebujeme

Na jednu porciu potrebujeme - 1ks väčšej rajčiny (nie mäkkú, prezretú, skôr tvrdšiu), 2ks vajcia, soľ, bazalku (ak máme ja čerstvú), olivový olej.

Rajčina na panvici s vajíčkom

Ako na to

Rajčinu si nakrájame na kolieska. Na panvici si rozpálime trochu oleja. Do panvice rozbijeme vajíčka a rovnomerne ich roztiahneme po panvici. Hneď na vajíčka poukladáme rajčinu, osolíme a posypeme bazalkou. Ak máme sušenú bazalku, tak ju medzi prstami trochu pomrvíme, ak máme čerstvú, tak si ju nadrobno nasekáme. Smažíme cca 3 až 5 minút, pokiaľ sa nám vajíčka neusmažia.

Rajčina na panvici s vajíčkom

Rajčina na panvici s vajíčkom

Rajčina na panvici s vajíčkom

Pri servírovaní môžeme posypať natenko nakrájanou jarnou cibuľkou. Môžeme podávať s čerstvým tmavým pečivom, alebo s čímkoľvek načo máme chuť. Sú to chutné, hlavne veľmi rýchle výdatné raňajky, ak máte pred sebou náročný deň. Dve vajcia majú cca 300kcal a jedna väčšia rajčina cca 20kcal. Ak si meriaš kroky, tak túto dávku kalórii (bez pečiva) v pohode vychodíš počas dňa, stačí ti cca 6000 - 6500 krokov.

Rajčina na panvici s vajíčkom

...

Už vieš čo ťa dostane do formy?