Fitness


„Šport a zdravý životný štýl“

Rizoto z quinoi

Quinoa vyzerá ako kuskus alebo proso, no ide o akúsi pseudooblininu. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Quinoa je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor.

Potrebujeme

Olej, 1dcl agávového sirupu, 2PL obyčajnej horčice, 2 väčšie kuracie prsia, 1 väčšia mrkva, 1 menšia cuketa, polka kukurice/pol plechovky kukurice, balíček quinoi, vetvička rozmarínu, soľ, korenie, chilli podľa chuti.

Rizoto z quinoi

Ako na to

Umyjeme, nakrájame kuracie prsia na kocky a dáme do horčicovo-agávovej marinády, kde sme pred tým pridali aj olej, soľ a koreniny podľa chuti. Necháme aspoň 30 minút marinovať. Zatiaľ si nakrájame zeleninu nadrobno, ja som použila cuketu, kukuricu a mrkvu. Opečieme mäso na panvici, neskôr pridáme zeleninu, vetvičku rozmarínu a ochutíme. V hrnci si uvaríme podľa návodu quinou a neskôr ju pridáme do pripravenej zmesi s trochou vody.

Rizoto z quinoi

Rizoto z quinoi

Rizoto z quinoi

Premiešame, dochutíme podľa potreby (môžeme pridať aj trošku chilli omáčky) a necháme chvíľu dusiť a môžeme odstaviť.

Rizoto z quinoi

...

Už vieš čo ťa dostane do formy?