Potrebujeme: 1ks zeler (menší alebo polovica väčšieho), 4-5 ks mrkvy, môžeme použiť aj zemiak 1-2ks, rybie filé, maslo, soľ, korenie, čerstvé bylinky podľa vlastného výberu, smotana na šľahanie, citrón, mlieko.
Ako na to: filé necháme rozmraziť, následne dáme do misky, pridáme trocha mlieka a pokvapkáme citrónom. Takto necháme aspoň 1/2 hodinu. Očistíme si zeleninu - zeler, mrkva, môžeme aj zemiaky - jeden alebo dva. Nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Privedieme do varu a varíme cca 25-30 minút, pokiaľ nie je zelenina mäkká. Potom vylejeme vodu z hrnca, pridáme lyžicu masla a smotanu na šľahanie. Tyčovým mixérom vymixujeme do hladka. Na panvici si rozhorejeme maslo. Ryby si osolíme a okoreníme z oboch strán, takisto aj bylinky. My sme pouzili tymián a trocha rozmarínu.
Rybky opekáme na masle z oboch strán do zlatista. Servírujeme.