Potrebujeme: 1kg zemiakov, 2 bravčové klobásky na pečenie, 2 cibule, 2 červené papriky, majoránku, vegetu, mletú červenú papriku, 1PL horčice, 4PL kečupu, soľ, korenie, olej (alebo 2PL domácej bravčovej masti).
Ako na to: Cibuľu a papriku si nakrájame na menšie kúsky, klobásu na hrubšie kolieska. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť v osolenej vode. Varíme tak 10 – 15 minút, skôr do polomäkka. Medzi tým si vo woku rozpálime olej alebo masť a cibuľu, papriku a klobásu sprudka orestujeme. Za stáleho miešania restujeme cca 5minút. Potom pridáme 4dcl vody, všetky koreniny a horčicu a dusíme 10 až 15 minút. Na koniec pridáme kečup, premiešame, minútu povaríme a pridáme uvarené zemiaky. Dobre premiešame a povaríme ešte 5 minút.
Môžeme podávať so zaváranými uhorkami, čalamádou alebo inou zeleninou podľa vlastnej chuti.