Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Šarišský jablkový koláč

Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky (ak chceme zdravšiu verziu použijeme špaldovú múku); 1,5 šálky kryštálového cukru (trstinový cukor); 1 šálka oleja; 5 vajec; 0,5 šálky pomletých orechov; 100g čokolády na varenie; 4 veľké jablká; 1 kávová lyžica škorice; jedna kávová lyžica sódy bikarbóny.

Ako na to: v miske spolu vymiešame múku, cukor, olej, vajíčka, škoricu, sódu bikarbónu. Pridáme pomleté orechy, nadrobno nasekanú čokoládu na varenie a nakoniec nastruhané alebo nakrájané jablká. Všetko spolu premiešame a dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme cca. 25-30 minút pri 180°C.

Šarišský jablkový koláč

Šarišský jablkový koláč

Šarišský jablkový koláč

Šarišský jablkový koláč

Už len nakrájať a môžeme podávať.

Šarišský jablkový koláč

...

Niečo nové do kuchyne?