Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Sépia na víne so špagetami

Potrebujeme: špagety, 2 sépie, 1 cibuľu, 1 žltú papriku, 1 malý pretlak, 1,5dcl bieleho vína, soľ, korenie, bazalku, 1 strúčik cesnaku alebo granulovaný cesnak, olivový olej.

Sépia na víne so špagetami

Ako na to: špagety si uvaríme podľa návodu. Medzi tým si cibuľu nakrájame na polmesiačiky, papriku na rezančeky. Hlavu sépie chytíme a potiahneme aj s vnútornosťami z „mešca“ (hlava aj s chápadlami je odpad). „Mešec“ pozdĺžne prerežeme a ešte dočistíme od prípadných vnútorností a blán, dobre umyjeme. Vzniknú nám dva pekné „fľaky mäska“, ktoré nakrájame na rezančeky. Na väčšej panvici s pokrievkou si rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu aj s paprikou a za stáleho miešania restujeme tak 3 minútky. Pridáme sépie a ešte dve minútku restujeme. Ďalej podlejeme vínom a 2dcl vody, pridáme soľ, korenie, bazalku a cesnak, ak máme čerstvý tak roztlačený. Na miernejšom ohni dusíme pod pokrievkou 20 minút, občas premiešame. Potom pridáme pretlak a ešte 5 minút podusíme. Ku koncu dusenia ochutnáme a prípadne dosolíme alebo ak sa nám zdá omáčka príliš kyslá, tak pridáme štipku cukru.

Sépia na víne so špagetami

Sépia na víne so špagetami

Sépia na víne so špagetami

Sépia na víne so špagetami

Na tanier dáme špagety a zalejeme omáčkou.

Sépia na víne so špagetami

...

Niečo nové do kuchyne?