Potrebujeme: 2 balenia toustového chleba (svetlý alebo tmavý), 1 črievko taveného syra karička alebo bambíno, 300g perly, 2 bánovecké nátierky, 1 malé klasické maslo, 1PL tatarskej omáčky, 600g šunky podľa vlastného výberu, 200g suchej salámy, 450g syru eidamu nakrájaného na tenké plátky, zelenina na dozdobenie (reďkovky, rajčiny, uhorka, olivy – kto čo má rád), korbáčiky alebo mini pareničky tiež na dozdobenie.
Ako na to: karičku a všetky nátierky a maslá, ktoré sú roztopené alebo majú izbovú teplotu vymiešame mixérom na hladkú zmes – „zlepovaciu“ nátierku. Toustový chlieb si uložíme na tácku a každý zhora natrieme pripravenou nátierkou. Dáme pozor, aby kraje torty boli rovné. Ak chlieb rovný nie je, tak si ho orežeme. Poukladáme šunku, salámu a prikryjeme natretým chlebom, aby sa nám prilepil o salámu. Prilepený chleba opäť zhora natrieme a ukladáme šunku alebo salámu. Takto postupujeme pokiaľ neminieme všetok chlieb.
Celú tortu natrieme nátierkou zhora aj boky. Syrom začneme obkladať prvé boky. Syr prekladáme cez seba. Nakoniec dáme syr aj na vrch torty, tam kde budeme zdobiť šunkou, salámom nemusíme dať syr. Tortu zdobíme podľa vlastného uváženia a fantázie. Ako „zlepovaciu“ nátierku môžeme použiť tiež bryndzovú alebo vajíčkovú nátierku, alebo namiesto šunky použiť slaninku či klobásku, fantázii sa medze nekladú.