Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Slaná žemlovka: Chrumkavá a sýta pochúťka zo starších rožkov, či žemlí

Potrebujeme: dvoj – troj dňové žemle alebo rohlíky (na menší pekáč tak 5 – 6 rohlíkov), 1ks väčšia cibuľa, 200 - 250g šunky (najlepšie v celku), 200 – 250g tvrdého syra v celku, 1 smotanu na varenie, 4ks vajcia, soľ, korenie.

Slaná žemlovka

Ako na to: syr si nastrúhame na tvrdom strúhadle, cibuľu, šunku a rohlíky si nakrájame na malé kúsky. Rohlíky, cibuľu, šunku a ½ syra dáme do misy, pridáme smotanu, vajíčka, soľ, korenie a dobre, naozaj dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vysypeme do pekáča (pekáč trochu vymastíme masťou alebo olejom). Ešte posypeme zvyškom syra a dáme zapekať do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20 až 25 minút. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť.

Slaná žemlovka

Slaná žemlovka

Slaná žemlovka

Slaná žemlovka

Môžeme podávať so zaváranou uhorkou, čalamádou alebo s čímkoľvek načo máme chuť.

Slaná žemlovka

...

Niečo nové do kuchyne?