Potrebujeme: 7-8 zemiakov, 2 menšie cibule, 200g slaniny, 1 črievko Bambína, 1 smotana na šľahanie alebo varenie, vegeta, soľ, korenie, olej.
Ako na to: zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Slaninu si nakrájame na rezance. Zemiaky a slaninu vysypeme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme a premiešame (misu nevymastíme, slanina dosť pustí masti). Zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 1 hodinu. Počas pečenia občas zemiaky premiešame a posledných 15 minút pečieme odkryté, nech sa trošku spečú. Počas pečenia si pripravíme smotanovú omáčku. Cibule si nakrájame na stredne jemno a na panvici s troškou oleja restujeme do zlatova. Potom pridáme smotanu, 1KL vegety a Bambíno. Privedieme do varu a za stáleho miešania rozpustíme syr.
Upečené zemiaky zalejeme smotanovou omáčkou, premiešame, zakryjeme a necháme nachvíľu odstáť, nech sa smotana trochu „vcucne“ na zemiaky. A môžeme podávať.