Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Špagety marinara s parmezánom

Potrebujeme: balíček špagiet, 500g pasírovaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, strúhaný parmezán, bazalka (sušená alebo čerstvá), vegeta, soľ, korenie, štipka cukru, olivový olej.

Špagety marinara s parmezánom

Ako na to: špagety si uvaríme podľa návodu, scedíme, necháme odkvapkať a prekvapkáme ich olivovým olejom. Cibuľu si nakrájame najemno, cesnak na plátky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme do zlatista. Potom pridáme pasírované paradajky, všetky koreniny a štipku cukru podľa vlastnej chuti. Ak máme pasírované paradajky hustejšie, môžeme pridať trochu vody. Za stáleho miešania dusíme 7 až 10 minút.

Špagety marinara s parmezánom

Špagety marinara s parmezánom

Špagety marinara s parmezánom

Na tanier dáme špagiety, zalejeme omáčkou a posypeme parmezánom. Toto je jednoduchá, originál talianská klasika.

Špagety marinara s parmezánom

...

Niečo nové do kuchyne?