Potrebujeme: špagety, 1 cibuľu, 1 kuracie prso, 1 malé balenie zelených olív, 2dcl kečupu, sójovú omáčku, provensálske bylinky (alebo inú zmes bylín a korenín), soľ, korenie, olej, podľa chuti tvrdý syr na posypanie.
Ako na to: špagety si uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme v hrnci. Kuracie mäso si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Osolíme, okoreníme ho, prekvapkáme sójovou omáčkou a prstami premiešame. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky, olivy scedíme a prekrojíme na polky. Na panvici s pokrievkou si rozpálime olej, pridáme osolenú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mäso a ďalej restujeme, kým sa nám mäso nestiahne. Pridáme olivy a provensálske korenie, podlejeme vodou (asi tak 1,5dcl) a premiešame. Zakryjeme pokrievkou a na menšom ohni dusíme približne 20-25 minút, respektíve do zmäknutia mäsa. Občas premiešame.
Na záver pridáme kečup, dobre premiešame a ešte 5 minút podusíme. Na tanier dáme špagety, zalejeme omáčkou a ak chceme môžeme posypať nastrúhaným tvrdým syrom.